"Поштовий терорист" у США відмовився від можливості вийти під заставу

Укрінформ
Головний підозрюваний у справі розсилки бомб поштою напередодні виборів до Конгресу США Сезар Сайок відмовився скористатися можливістю бути звільненим під заставу в період судових слухань.

Про це йдеться в повідомленні американського інформагентства Reuters.

"Житель Флориди, звинувачений у розсилці бомб провідним демократам та іншим критикам президента США Дональда Трампа, погодився на утримання під вартою без можливості звільнення під заставу", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: "Поштовий терорист" з Флориди мав список з понад 100 цілей – NBC News

Прокуратура перед слуханням наполягала, що Сайок є надто небезпечним для звільнення під заставу. Водночас, його федеральний захисник зауважила, що Сайок не подав формальної заявки на звільнення під заставу.

Перша поява Сезара Сайока у федеральному суді Нью-Йорка відбулася у вівторок. Він ще минулого тижня був доставлений туди зі штату Флорида, де йому були пред'явлені звинувачення за п'ятьма статтями.

Читайте також: "Поштовий терорист" зі США у соцмережах писав про "російських братів" - WP

Перед тим як розіслати бомби, колишній водій Сезар Сайок проживав у білому трейлері, прикрашеному політичними зображеннями правого толку й гаслами на підтримку Трампа. Він адресував небезпечні поштові відправлення критикам нинішнього президента.

Суд у вівторок призначив попереднє слухання по суті справи на 12 листопада.

Нагадаємо: прокурори звинувачують Сайока у відправці 16 саморобних вибухових пристроїв. Серед адресатів були екс-президенти США Білл Клінтон, Барак Обама, екс-віце президент Джо Байден, ряд членів Конгресу, інші впливові і публічні особи, а також деякі ЗМІ. Жоден пристрій не спрацював й був своєчасно перехоплений правоохоронними органами США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-