"Поштовий терорист" зі США у соцмережах писав про "російських братів" - WP

Укрінформ
Сезар Сайок, заарештований за підозрою у розсиланні бомб відомим діячам США, в соцмережах писав про "російських братів" і поширював пропагандистські посилання, що відбивають погляди Кремля на громадянську війну в Сирії.

Про це повідомляє The Washington Post.

"На аккаунті Facebook, який, певно, належав людині, звинуваченій у відправлянні бомб видатним демократам цього тижня, були виявлені згадки російських соратників і пропагандистські посилання, що відбивають погляди Кремля на громадянську війну в Сирії", - йдеться у публікації.

Facebook видалив аккаунт Сайока після новин про його затримання, проте журналісти видання отримали сотні його постів за 2015-2016 роки від дослідника соцмереж Колумбійського університету Джонатана Олбрайта, який встиг завантажити записи до їх видалення. Також журналісти отримали доступ до заблокованого аккаунта в Twitter, який, ймовірно, також належав Сайоку.

У липні 2016 року власник мікроблогу постив записи про "моїх братів із Росії, великих родичів Puttins, які відвідують нас сьогодні".

Видання зазначає, що "Puttins" може бути помилковим написанням прізвища президента Росії Володимира Путіна.

На Facebook - сторінці Сайока у 2015 році також згадувалися "російські брати" принаймні 5 разів.

Читайте також: Арештований у справі "поштових бомб" виявився фанатом Трампа

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю федеральні органи США затримали у штаті Флорида чоловіка, 56-річного Сезара Сайока, у зв'язку з відправленням вибухонебезпечних пакетів. У цілому протягом тижня правоохоронці виявили щонайменше 12 пакетів з саморобними бомбами, адресованими відомим американським політичним діячам і ЗМІ. Серед адресатів - колишні президенти США Клінтон і Обама, віце-президент Байден, відомий фінансист Джордж Сорос, актор Роберт де Ніро, колишні керівники ЦРУ і Національної розвідки, ряд сенаторів і конгресменів. Усі адресати відомі своєю критикою адміністрації чинного президента США.

Журналісти вважають, що Сайок був фанатом Дональда Трампа ще до обрання останнього президентом. Повідомляється, що його білий фургон увесь обклеєний зображенням Трампа і його політичними наклейками.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-