Арештований у справі

Арештований у справі "поштових бомб" виявився фанатом Трампа

Укрінформ
Підозрюваний у розсилці по США саморобних вибухових пристроїв Цезар Сайок міг діяти з політичних мотивів.

Про це заявив генеральний прокурор США Джефф Сешнс, який назвав підозрюваного "партизаном", повідомляє DW.

“Арештований є прихильником президента США Дональда Трампа. У Facebook та Twitter він викладав відео з мітингів Трампа, на яких був присутній. Також він публікував пости із підтримкою Трампа та образами на адресу демократів”, - йдеться в повідомленні.

Журналісти вважають, що Цезар Сайок був фанатом Дональда Трампа ще до обрання останнього президентом. Повідомляється, що його білий фургон увесь обклеєний зображенням Трампа та його політичними наклейками. Також відомо, що у травні 2015 року Цезар Сайок повідомив поліції, що його пограбували. За його даними, з його фургона викрали речей на майже 40 тисяч доларів. Серед них, зокрема, були 11 одиниць одягу, брендовані Дональдом Трампом, вказаною вартістю у понад сім тисяч доларів. Як відомо, Трамп має власну лінійку костюмів, сорочок та аксесуарів. Слідчі тоді не змогли з'ясувати, чи дійсно відбулось пограбування.

Читайте також: Підозрюваному у “поштовому тероризмі” в США загрожує до 58 років

Як заявив Дональд Трамп, він знає, що арештований підозрюваний є його прихильником, але він не відчуває провини через його дії.

"Немає ніякої провини", - заявив він журналістам.

Трамп порівняв дії Сайока із інцидентом з заступником лідера республіканців у Палаті представників Конгресу США Стівеном Скалісом, якого у червні 2017 року було поранено, коли мешканець штату Іллінойс і прихильник політика-демократа Берні Сандерса Джеймс Ходжкинсон відкрив вогонь по членах Конгресу, які тренувались бейсбольному полі в місті Александрія.

У ФБР повідомили, що Цезар Сайок надіслав поштою щонайменше 13 пакунків із саморобними вибуховими пристроями.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-