Вашингтон може запровадити санкції проти системи SWIFT – Мінфін США

Вашингтон може запровадити санкції проти системи SWIFT – Мінфін США

Укрінформ
Адміністрація США може запровадити обмеження проти міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів SWIFT, якщо вона не заблокує своєчасно іранських юридичних і фізичних осіб, позначених у списку санкцій.

Про це заявив міністр фінансів США Стівен Мнучин під час прес-конференції в п'ятницю в Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"По-перше, SWIFT не відрізняється від будь-якої іншої компанії. По-друге, ми попередили SWIFT, що Мінфін наполегливо застосовуватиме свої повноваження для того, щоб продовжувати інтенсивний економічний тиск на іранський режим, і що SWIFT потрапить під санкції США, якщо надаватиме послуги фінансових переказів окремим іранським фінансовим установам, які позначені у санкційному списку", - зауважив американський міністр.

Читайте також: Європейський SWIFT - це щось особливе

Крім того, Мнучин зазначив, що адміністрація США попередила SWIFT про необхідність негайного відключення від системи будь-якої установи в Ірані, яка опиниться в списку санкцій. Він звернув увагу на можливі спроби обходу санкцій через підставних осіб, що також має переслідуватися відповідним чином.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю офіційний Вашингтон заявив, що 5 листопада відновить всі санкції проти Ірану, які існували до того, як набула чинності іранська ядерна угода.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-