Австралія ратифікувала угоду про Транстихоокеанське партнерство

Австралія ратифікувала угоду про Транстихоокеанське партнерство

Укрінформ
Австралія стала шостою країною, яка ратифікувала угоду про Транстихоокеанське партнерство.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу із посиланням на міністерство закордонних справ і торгівлі Австралії.

“Ратифікація угоди допоможе економіці країни отримати до 15,6 млрд австралійських доларів прибутку вже до 2030 року”, - заявив прем’єр-міністр Скотт Моррісон.

Він наголосив, що угода забезпечить національному бізнесу вихід на канадський ринок зерна, цукру і яловичини та відкриє ринок Мексики для австралійських виробників свинини, пшениці і фруктів.

За оцінками уряду, ця угода зніме 98 відсотків тарифів для 11 країн, сукупний ВВП яких перевищує 13,8 трильйона доларів, і відкриває доступ до близько 500 мільйонів споживачів.

Ратифікацію угоди в парламенті Австралії підтримали як владна коаліція, так і опозиція. Документ набере чинності 30 грудня 2018 року.

Угода про Транстихоокеанське стратегічне економічне партнерство (Trans-Pacific Strategic Economic Partnership, або Транстихоокеанське партнерство, ТТП) охоплює 11 країн, серед яких Австралія, Канада, Японія, Мексика, Нова Зеландія, Сінгапур, Бруней-Даруссалам, Чилі, Малайзія, Перу та В’єтнам.

Читайте також: Канада приєдналася до однієї із найбільших торговельних угод світу

Підписання документа відбулося 4 лютого 2016 року в Окленді (Нова Зеландія).

У 2017 році, після виходу США з ТТП, угода отримала нову назву - Всеосяжна і прогресивна угода про Транстихоокеанське партнерство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-