Пхеньян готує ядерні полігони до візиту спостерігачів

Пхеньян готує ядерні полігони до візиту спостерігачів

Укрінформ
Північна Корея готується до ймовірного візиту міжнародних експертів, які мають перевірити закриття ядерного полігону на півночі країни.

Про це сказали представники Служби національної розвідки у парламенті Південної Кореї, повідомляє Yonhap.

"Схоже на те, що Північна Корея готується до ймовірного візиту зовнішніх експертів, які повинні перевірити закриття ядерного полігону на півночі країни", - йдеться у повідомленні.

У розвідці також зауважили, що з'явилися ознаки того, що Північна Корея робить певні підготовчі та розвідувальні дії через ймовірний візит експертів. Також був закритий полігон та знищені ще деякі об'єкти для запуску ракет в Донгчангрі.

Читайте також: Північна і Південна Кореї домовилися відвести зброю з кордону

Раніше, після свого візиту до Пхеньяна, держсекретар США Майк Помпео повідомив, що лідер КНДР Кім Чен Ин пообіцяв допустити міжнародних експертів до полігону в Пунгері якомога швидше після вирішення логістичних питань.

Зазначається, що у травні цього року вказаний полігон, з якого були проведені всі шість запусків ракет КНДР, був знищений на очах іноземних журналістів. Однак під час заходу не були присутні міжнародні фахівці з питань ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-