Штати виділили $40 млн на боротьбу з іноземною пропагандою

Штати виділили $40 млн на боротьбу з іноземною пропагандою

Укрінформ
Держдеп США виділить 40 млн дол на діяльність Центру глобальної взаємодії щодо виявлення та подолання викликів іноземної пропаганди, яку поширюють Росія, Іран і Китай.

Про це заявив під час брифінгу в вівторок у Вашингтоні заступник речника Держдепу Роберт Палладіно, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наприкінці вересня Центр глобальної взаємодії отримав $40 млн на підтримку ініціативи боротьби з дезінформацією й пропагандою, що поширюються іноземними країнами за кордоном", - заявив представник відомства.

Читайте також: На рішення абітурієнтів із Криму щодо вибору вишу впливає пропаганда РФ

Він пояснив, що це включає, в тому числі, додаткові $20 млн, наданих Конгресом у 2018-му фінансовому році, а також $20 млн з бюджету Міноборони, переданих Державному департаменту.

"Це фінансування підтримуватиме різні зусилля, спрямовані на протидію дезінформації й пропаганді з боку Росії, Ірану й Китаю, спрямованої на іноземну аудиторію", - підкреслив представник США.

Він пояснив, що ініціативи включають застосування технологій для раннього попередження дезінформації з-за кордону; аналіз аудиторії, найбільш схильної до впливу цього явища; розвиток партнерських відносин з провідними організаціями в соцмережах для створення відповідного контенту; а також контакти з громадськими організаціями та ЗМІ для того, щоб "пролити світло на поширення дезінформації".

Читайте також: Російський пропагандист Кісєльов запропонував "звузити" свободу слова

Нагадаємо: центр глобальної взаємодії, створений при Державному департаменті США у квітні 2016 року, має на меті координувати зусилля уряду США щодо боротьби з пропагандою та дезінформацією, які надходять з боку міжнародних терористичних організацій і зарубіжних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-