Прокурори Саудівської Аравії і Стамбула обговорили розслідування вбивства Хашоггі

Прокурори Саудівської Аравії і Стамбула обговорили розслідування вбивства Хашоггі

Укрінформ
Головний прокурор Саудівської Аравії Сауд Аль Муджеб, який вчора прибув до Стамбула, зустрівся з головним прокурором Стамбула та побував у консульстві, де вбили журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє Hurriyet.

«Головний прокурор Саудівської Аравії Муджеб зустрівся з головним прокурором Стамбула Ірфаном Фіданом, зустріч тривала 1 годину 15 хвилин, після чого Муджеб та супроводжуючі особи відвідали консульство Саудівської Аравії в Стамбулі», - повідомляє видання.

Як вказує видання, Муджеб прибув до Стамбула пізно ввечері в неділю, його візит до Туреччини відбувається за підвищеної уваги служб безпеки та посиленими заходами охорони. Інші подробиці візиту наразі не розголошуються.

Раніше саудівська прокуратура заявила, що докази турецької сторони свідчать про те, що вбивство було навмисним.

Згодом Туреччина закликала Ер-Ріяд розкрити всю правду навколо вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі у зв'язку з візитом генпрокурора Саудівської Аравії до Стамбула.

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі.

Згодом слідчі встановили, що журналіста було вбито, а його тіло розчленоване й вивезене з дипвідомства. 23 жовтня ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії "Ватан" Дога Перинчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли у колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Читайте також: Наречена Хашоггі вважає саудівську владу відповідальною за його смерть

У ЗМІ також потрапила інформація про те, що Хашоггі мав намір розкрити інформацію про використання Саудівською Аравією хімзброї в Ємені, а Велика Британія знала про заплановану змову проти журналіста за кілька тижнів до вбивства

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-