Наречена Хашоггі вважає саудівську владу відповідальною за його смерть

Наречена Хашоггі вважає саудівську владу відповідальною за його смерть

Укрінформ
Наречена журналіста Джамаля Хашоггі, якого вбили у саудівському консульстві у Стамбулі, заявила, що Ер-Ріяд несе за це відповідальність та має надати більше інформації, щоб покарати винних у злочині.

Про це вона заявила під час поїздки до Лондона, повідомляє агентство Reuters.

"Це сталось у приміщенні саудівської дипломатичної місії... За таких обставин влада Саудівської Аравії несе за це відповідальність", - відповіла Хатідже Дженгіз на запитання журналістів про те, хто несе відповідальність за вбивство Хашоггі.

На її думку, влада Саудівської Аравії знає про обставини смерті Хашоггі і має пояснити, як усе сталося.

На питання, чи вважає вона відповідальною за вбивство журналіста королівську родину Саудівської Аравії та кронпринца Мохаммеда бін Салмана, вона зазначила, що понести відповідальність мають усі причетні особи. "Я і мій уряд хотіли б притягнути до відповідальності та покарати згідно з міжнародним правом усіх, хто відповідальний - від людини, яка віддавала наказ, до тих, хто його виконував", - заявила Хатідже Дженгіз.

Вона додала, що ні кронпринц, ні королівська родина не зв'язувалися з нею та не висловлювали їй співчуття через смерть нареченого.

Також Дженгіз розкритикувала реакцію президента США Дональда Трампа на вбивство Хашоггі та закликала його відмовитися від торговельних інтересів Вашингтона для встановлення істини.

"Я розчарована діями керівництва багатьох країн, зокрема США... Президент Трамп повинен допомогти розкрити правду і забезпечити справедливість. Він не повинен прокладати шлях для приховування вбивства мого нареченого. Не дамо грошам заплямувати нашу совість і підірвати наші цінності", - сказала вона.

Читайте також: ЗМІ: Хашоггі планував розкрити подробиці застосування хімзброї Саудівською Аравією

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі.

Пізніше слідчі встановили, що журналіста було вбито, а його тіло розчленовано й вивезено з дипвідомства. 23 жовтня ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії "Ватан" Дога Перинчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли у колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

У ЗМІ також потрапила інформація про те, що Хашоггі мав намір розкрити інформацію про використання Саудівською Аравією хімзброї в Ємені, а Велика Британія знала про заплановану змову проти журналіста за кілька тижнів до вбивства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-