ЗМІ: Хашоггі планував розкрити подробиці застосування хімзброї Саудівською Аравією

ЗМІ: Хашоггі планував розкрити подробиці застосування хімзброї Саудівською Аравією

Укрінформ
Вбитий саудівський журналіст Джамаль Хашоггі мав намір розкрити інформацію про використання Саудівською Аравією хімзброї в Ємені.

Натомість Велика Британія знала про заплановану змову проти журналіста за кілька тижнів до вбивства, повідомляє портал Express із посиланням на джерела у розвідці Великої Британії.

«Вбитий журналіст Джамаль Хашоггі мав намір розкрити подробиці використання Саудівською Аравією хімічної зброї в Ємені. Джерела у британській розвідці повідомили, що Британія була поінформована про змову проти журналіста за три тижні до того, як він увійшов до саудівського консульства в Стамбулі», - зазначається у повідомленні.

Наказ (про вчинення злочину – Ред.), як повідомляють джерела розвідки, не надходив безпосередньо від наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда ібн Сальмана, не відомо, чи знав він про це.

Зазначається, що Хашоггі мали викрасти та повернути в Ер-Ріяд, залишаючи "двері відкритими" для відповідних заходів, якщо журналіст буде непоступливим, додали джерела.

Саудівська Аравія не екстрадуватиме підозрюваних у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі.

Читайте також: Глава Пентагону закликав Ер-Ріяд провести прозоре розслідування вбивства Хашоггі

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі пропав 2 жовтня після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Стамбулі.

Пізніше слідчі встановили, що він був вбитий, а його тіло розчленоване і вивезене з дипвідомства. 23 жовтня ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії «Ватан» Дога Перінчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли у колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії у Стамбулі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-