Вбивство Хашоггі: генпрокурор Саудівської Аравії приїде до Туреччини

Вбивство Хашоггі: генпрокурор Саудівської Аравії приїде до Туреччини

Укрінформ
Генпрокурор Саудівської Аравії прибуде 28 жовтня до Туреччини з метою розслідування справи саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, повідомляє агентство АР.

"Президент Реджеп Тайїп Ердоган заявив у п'ятницю, що саудівський представник під час візиту зустрінеться з прокурорами Туреччини", - йдеться у повідомленні.

Лідер Туреччини зазначив, що Анкара має більше документів та інформації у справі про вбивство Хашоггі, які будуть врешті-решт оприлюднені.

Саудівська прокуратура заявила в четвер, що докази турецької сторони свідчать про те, що вбивство було навмисним.

Читайте також: Саудівська Аравія відмовилася видати підозрюваних у вбивстві Хашоггі

АР також повідомляє, що син убитого журналіста Салах Хашоггі залишив територію Саудівської Аравії після того, як з нього зняли заборону на виїзд з королівства, і прямує у США.

Державний секретар США Майк Помпео обговорив справу сина Хашоггі під час свого нещодавнього візиту до королівства, наголосивши на тому, що Вашингтон хотів, аби Салах повернувся до Сполучених Штатів.

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Стамбулі.

Пізніше слідчі встановили, що він був убитий, а його тіло було розчленоване і вивезене з дипустанови.

У вівторок, 23 жовтня, ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії "Ватан" Догу Перинчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли в колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-