Саудівська Аравія відмовилася видати підозрюваних у вбивстві Хашоггі

Саудівська Аравія відмовилася видати підозрюваних у вбивстві Хашоггі

Укрінформ
Саудівська Аравія не екстрадуватиме підозрюваних у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це заявив міністр закордонних справ Ер-Ріяда Адель аль-Джубейр у відповідь на заклик Туреччини про екстрадицію підозрюваних, повідомляє AFP.

"Щодо питання про видачу, то громадяни Саудівської Аравії знаходяться під вартою у Саудівській Аравії, і слідство знаходиться в Саудівській Аравії, і вони притягуватимуться до відповідальності у Саудівській Аравії", - сказав міністр.

За словами аль-Джубейра, під час розслідування Ер-Ріяд також має намір розробити механізми з запобігання подібним ситуаціям.

Напередодні Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав саудівську владу  екстрадувати 18 підозрюваних у справі про вбивство Хашоггі.

Як відомо, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі безслідно пропав 2 жовтня після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі. Пізніше слідство встановило, що він був вбитий у дипустанові, а його тіло розчленоване і вивезене.

Читайте також: Ердоган розповів, коли Туреччина оприлюднить більше доказів у справі Хашоггі

Ер-Ріяд визнав загибель журналіста, проте зазначив, що той загинув внаслідк сварки з людьми, які були у консульстві. Західні країни гостро висловилися щодо пояснень саудівської влади, назвавши ці визнання "недостатніми".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-