Польща анонсувала консультації з Німеччиною щодо

Польща анонсувала консультації з Німеччиною щодо "Північного потоку-2"

Укрінформ
Проект газопроводу “Північний потік-2” буде однією з тем на міжурядових польсько-німецьких консультаціях у Варшаві 2 листопада. 

Про це заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, повідомляє Польське радіо.

“Ми вестимемо переговори з німецькою стороною, консультації триватимуть між щонайменше десятьма міністрами обох урядів. Без сумніву, питання “Північного потоку-2” розглянемо ми з Гайко Маасом під час зустрічі, а також міністри економіки обох країн”, - сказав Чапутович.

Він зауважив, що Єврокомісія стоїть на позиції щодо необхідності підпорядкування проекту “Північний потік-2” Третьому енергетичному пакету. Тоді, як підкреслив міністр, цей проект не буде настільки економічно привабливим.

“Німеччина ж діє всупереч позиції ЄС, якщо ми визнаємо, що Єврокомісія обстоює цю позицію”, - констатував Чапутович. 

Коментуючи рішення канцлера ФРН Ангели Меркель відмовитися від роботи на політичних посадах після 2021 року, Чапутович зазначив, що Польща визнає важливу роль Меркель у стабілізації ситуації в Європі упродовж останніх років. Він зауважив, що Варшава у багатьох пунктах погоджується з німецькою політикою. Насамперед, це стосується ставлення до Росії і необхідності збереження європейських санкцій проти РФ за агресію в Україні. 

Читайте також: Дуда знову закликав Берлін переглянути рішення щодо «Північного потоку-2»

Як повідомлялося, напередодні Ангела Меркель заявила про намір залишити посаду глави ХДС - партії, яку очолювала 18 років, але до виборів в 2021 році продовжить виконувати обов'язки глави уряду. Посаду канцлера вона обіймає майже 13 років. 

Фото: msz.gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-