Четвертий термін — останній: Меркель заявляє, що більше не піде на вибори

Четвертий термін — останній: Меркель заявляє, що більше не піде на вибори

Укрінформ
Ангела Меркель бачить і свою відповідальність у втраті консерваторами довіри у населення, тому залишає посаду глави ХДС, але до виборів в 2021 році продовжить виконувати обов'язки глави уряду.

Про це вона заявила в понеділок у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Настав час відкрити нову главу... По-перше, на наступному партійному з'їзді ХДС в Гамбурзі в грудні я не буду балотуватися на посаду голови. По-друге, цей четвертий термін стане моїм останнім на посту федерального канцлера ФРН: на парламентських виборах у 2021 році я не буду більше балотуватися на посаду канцлера від союзу ХДС/ХСС і взагалі в Бундестаг, і не планую прагнути до будь-яких політичних посад", - сказала Меркель.

При цьому в даний законодавчий період, який закінчується в 2021 році, Меркель, за її словами, готова продовжувати працювати в якості глави уряду.

Це дає більше шансів, ніж несе ризиків для партії і для країни, вважає вона.

Читайте також: Партія Меркель продовжує нести втрати на регіональних виборах

Результати недільних виборів в землі Гессен, де ХДС отримала всього 27% проти 38% п'ять років тому, Меркель назвала "дуже гіркими". Вона визнає, що почасти таке голосування, так само як і 2 тижні тому в Баварії, було викликано роботою центрального уряду, проблемами з "робочою культурою", що не дозволило уряду працювати так, як очікує народ, протягом 6 місяців.

"Я несу відповідальність за все, що вдалося зробити і що не вийшло", - заявила Меркель. За її словами, подія є чітким сигналом того, що так тривати далі не може.

Меркель сказала, що протягом 18 років намагалася добре виконувати свою роботу на посаді лідера партії та майже 13 років – на посаді канцлера. "Я знала, що одного разу залишу свої пости. Я хотіла служити Німеччині", - сказала вона.

При цьому політик зауважила, що прийняла рішення піти з партійного поста, "відкрити шлях у майбутнє", ще влітку. Так роблять відповідальні політики, вважає вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-