Партія Меркель продовжує нести втрати на регіональних виборах

Партія Меркель продовжує нести втрати на регіональних виборах

Укрінформ
У німецькій землі Гессен у неділю о 18 годині за місцевим часом завершилися вибори у місцевий парламент, ландтаг, які багато аналітиків у країні вважали вирішальними для долі всієї урядової коаліції і канцлера Ангели Меркель.

За попередніми підсумками, партія Меркель, Християнсько-демократичний союз, отримала більшість, але не надто переконливу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Підрахунок голосів триває, але за даними екзит-полів партія влади, ХДС, не дотягла до 28 відсотків, соціал-демократи (що є партнерами у Великій коаліції на федеральному рівні) – до 20%. На попередніх виборах, в 2013 році, партії набрали в цій землі відповідно 38,3 і 30,7 відсотка.

Як і очікувалося, результат Зелених виявився для них дуже хорошим – майже 20%.

Правопопулістська Альтернатива для Німеччини змогла переконати трохи більше 12% виборців, вільні демократи – 7 з половиною, Ліві – 6 з половиною.

Читайте також: Меркель закликає Європу захиститися від кібератак та "гравців", що за ними стоять

Найбільш вірогідними коаліціями парламенту Гессена стане чорно-зелена (консерватори з Зеленими, як було у попередньому складі ландтагу) або «Ямайка» - ХДС/Зелені/Вдп.

Після виборів у Баварії 2 тижні тому гессенські вибори називали вирішальними для консервативного блоку ХДС і ХСС. Останнім часом вони стрімко втрачають популярність, що ставить під сумнів довіру федеральному уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-