Меркель закликає Європу захиститися від кібератак та

Меркель закликає Європу захиститися від кібератак та "гравців", що за ними стоять

Укрінформ
Напередодні європейських виборів особливо гостро стоїть питання забезпечення захисту від можливого втручання у них ззовні, в тому числі за допомогою кібератак.

Про це заявила в середу канцлер ФРН Ангела Меркель, яка бере участь у саміті ЄС, що проходить в Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

«Наш нещодавній досвід показує, що демократичне волевиявлення виборців може легко бути сфальсифіковано шляхом цілеспрямованих кампаній з дезінформації, кібератак і зловживання даними», - зазначила вона.

Меркель нагадала, що у середині травня 2019 року буде обраний Європейський парламент, який представляє інтереси майже 450 млн осіб, 6% світового населення. Вільні і справедливі вибори, за її словами, основа демократії, фундамент, який слід захистити особливо за часів стрімких проривів у технологіях.

«В майбутньому ми хочемо більше зосередитися на кібератаках та "гравцях", які стоять за ними... Таким чином ми хочемо запобігати цим атакам превентивно, попереджати один одного у разі, якщо атака сталася, і усвідомити уроки з отриманого досвіду», - сказала глава уряду ФРН.

Читайте також: Від початку агресії РФ здійснила шість тисяч кібернападів на Україну — Клімкін

За її словами, Німеччина підтримує сильний загальний підхід до проблеми, але скептично ставиться до оперативної діяльності установ типу запропонованого Єврокомісією в 2017 році Європейського агентства з мережевої та інформаційної безпеки. Вона вважає, що може дуже швидко статися так, що національні і європейські дії будуть просто погано узгоджені.

Німецька канцлер також вважає правильним розробити «керівні принципи» для роботи з партіями, що активно застосовують дезінформацію у своїх кампаніях. Боротися з цим вона пропонує за допомогою фінансових санкцій.

«Тому що політика означає відповідальність: хто не дотримується демократичних правил гри у Європі, не може розраховувати на отримання коштів від Європейського Союзу для партійного фінансування», - пояснила свою думку вона.

Лідери країн ЄС під час 2-денного саміту повинні обговорити проблему створення більш досконалих правил обробки даних з тим, щоб особиста інформація, наприклад, соціальних мереж, не могла бути використана для цілей агітації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-