Росію обвинуватили в обмеженні прав дітей у Придністров'ї

Росію обвинуватили в обмеженні прав дітей у Придністров'ї

Укрінформ
Європейський суд з прав людини обвинуватив Росію в обмеженні прав дітей в школах з румунською мовою навчання у Придністров'ї, зобов'язавши виплатити позивачам з інтернату м. Бендери 60 тис. євро як компенсацію моральної шкоди.

Про це поінформували в молдавській правозахисный асоціації Promo-LEX, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Для осіб, які подали позов до ЄСПЛ, важлива не стільки виплата Росією моральної компенсації, оскільки Росія відмовляється виконувати рішення Європейського суду, скільки створення необхідних умов для навчання при строгому дотриманні права на освіту дітей, які навчаються в придністровських школах з викладанням румунською мовою», - зазначив керівник Асоціації Іон Маноле.

За його словами, за останні шість років кількість учнів шкіл з румунською мовою навчання в Придністровському регіоні скоротилася на 35%.

Читайте також: Виведення військ РФ із Придністров'я: Молдова проситиме допомоги у світу

Маноле звернув особливу увагу й на те, що з 2012 року Росія не виконала жодного рішення ЄСПЛ, згідно з якими Москва зобов'язана виплатити всім позивачам з Придністровського регіону 1,7 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-