Сальвіні використовує Москву як важіль впливу на ЄС – Der Standard

Сальвіні використовує Москву як важіль впливу на ЄС – Der Standard

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр - міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні намагається використати Москву як важіль тиску на Брюссель, погрожуючи блокувати продовження антиросійських санкцій ЄС в разі несхвалення дефіцитного бюджету Італії.

Про це йдеться у статті московського кореспондента австрійської газети Der Standard

"Сальвіні вважає це своїм правом – використовувати питання санкцій для задоволення національних інтересів. Хоча він позиціонує себе як принциповий прихильник скасування санкцій, все ж італійське вето при наступному продовженні обмежувальних заходів він пов’язує з переговорами щодо бюджету. Вето як козир у рукаві", - йдеться у статті Андре Баллена.

На думку автора, якщо ЄС не підтримає урядову програму і запропонований Римом проект бюджету, то Італія може скористатися своїм правом вето, хоча італійський віце-прем'єр висловив сподівання, що "до цього не дійде".

У статті звертається увага, що Сальвіні взяв участь у конференції Асоціації італійських підприємців Росії, яка пройшла 17 жовтня у Москві: "Поїздка вважалася також підготовкою до візиту прем’єра Джузеппе Конте 24 жовтня, хоча Сальвіні, дивним чином, окрім конференції підприємців жодних інших офіційних зустрічей у Москві не мав. Хоча навіть так він отримав багатьох високопоставлених російських слухачів – серед присутніх були заступник міністра закордонних справ Олександр Грушко, багато депутатів Держдуми та сенатор Олександр Пушков – один із найвпливовіших політиків Росії".

Під час своєї промови Сальвіні виступив з критикою Брюсселя та антиросійських санкцій, від яких, за його словами, страждає італійський бізнес.

"Про причини санкцій 45-річний політик не сказав жодного слова. Натомість він виступив з критикою і на адресу України. Приводом стало нещодавно схвалене Константинопольським патріархатом рішення щодо відокремлення Української православної церкви від Московського патріархату. Як заявив Сальвіні, релігійні війни погано закінчуються", - йдеться у статті.

Читайте також: Посол України попереджає Сальвіні про небезпеку підтримки дій Кремля

Як повідомлялося, раніше в Брюсселі розкритикували поданий урядом Італії проект бюджету з дефіцитом у 2,4% від ВВП. І це при тому, що Італія має другий за величиною після Греції державний борг по відношенню до ВВП (131,8%), який зріс до історичного максимуму й становить близько 2,3 трлн євро.

Фото: lostampateo.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-