Путін не виключає, що Росія може застосувати ядерну зброю

Путін не виключає, що Росія може застосувати ядерну зброю

Укрінформ
Російський президент Володимир Путін заявив, що Росія готова застосувати ядерну зброю тільки після того, як переконається, що потенційний агресор завдає удару по ній.

Про це повідомляє Інтерфакс з "Валдайського форуму" в Сочі.

"У нашій концепції немає використання ядерної зброї для превентивного удару. Наша концепція - це відповідь на зустрічний удар", - заявив Путін.

Тобто Росія готова і застосовуватиме ядерну зброю "тільки тоді, коли упевниться в тому, що хтось, потенційний агресор, завдає удару по Росії", наголосив російський президент. За словами Путіна, суть "зустрічного удару у відповідь" з ядерної доктрини Росії в тому, що "агресор має знати: відплата неминуча, все одно він буде знищений".

"А ми як жертва агресії, ми як мученики потрапимо в рай, а вони просто здохнуть. Тому що вони навіть розкаятися не встигнуть", - сказав Путін. Його відповідь зустріли в залі пожвавленням і сміхом.

Як повідомлялося, в жовтні російські збройні сили провели навчання стратегічних ядерних сил. Були задіяні сухопутні сили, флот та авіація, зокрема стратегічні ракетоносці і бомбардувальники.

Читайте також: ФСБ заявляє, що інтернет повинен бути під контролем спецслужб

У воєнній доктрині Росії міститься теза про те, що недопущення ядерного військового конфлікту, як і будь-якого іншого військового конфлікту, покладено в основу військової політики країни. При цьому в документі в принципі передбачена можливість для Росії завдати ядерного удару першою, оскільки зазначається, що «Російська Федерація залишає за собою право застосувати ядерну зброю у відповідь на застосування проти неї і (чи) її союзників ядерної та інших видів зброї масового ураження, а також у разі агресії проти Російської Федерації із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлено саме існування держави».

Рішення про застосування ядерної зброї приймає президент Росії.

Карикатура Сергія Йолкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-