Вбивство Хашоггі: Мін'юст Туреччини чекає результатів розслідування найближчим часом

Вбивство Хашоггі: Мін'юст Туреччини чекає результатів розслідування найближчим часом

Укрінформ
Розслідування справи про зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі проводиться ретельно та успішно, оприлюднення результатів очікують найближчим часом. 

Про це повідомив міністр юстиції Туреччини Абдулахміт Гюль під час спілкування у студії Anadolu Ajans.

«Це не справа міністерства або адміністративних органів, це розслідування, що проводиться Головною прокуратурою. Ретельно вивчаються всі деталі справи. В найкоротші терміни ми всі очікуємо на оприлюднення результатів», - сказав міністр.

Він наголосив, що представники міністерства юстиції підтримують контакт із міністерством закордонних справ Саудівської Аравії, зокрема щодо отримання дозволів на проведення слідчих дій в приміщенні консульства та резиденції посла. 

Окрім справи Хашоггі, Гюль торкнувся питання звільнення американського пастора Ендрю Брансона.

«Рішення у справі Брансона було прийнято турецьким судом без будь-якого тиску», - наголосив міністр.

При цьому глава Мін'юсту вказав, що суд міста Ізмір зняв із пастора заборону на виїзд із країни, але не виправдав Брансона і не зняв з нього судимість.

Читайте також: У резиденції консула Саудівської Аравії в Стамбулі провели обшук

Як повідомляв Укрінформ, про зникнення 59-річного журналіста, який живе в США, стало відомо 3 жовтня - наступного дня після того, як він прийшов до саудівського консульства у Стамбулі, щоб оформити документи для укладення шлюбу зі своєю подругою, яка живе в Туреччині. Турецька поліція розглядає версію вбивства. За інформацією CNN, у слідчих є аудіо- та відеозаписи, що підтверджують її.

Пастор Брансон вилетів з Туреччини до Німеччини ввечері 12 жовтня, одразу після того, як його звільнили в залі суду після двох років тюремного ув'язнення. У Туреччині його звинувачували у співпраці з проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого там вважають терористом і організатором спроби держперевороту в 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-