У Росії в 2016 утримували вісім мільйонів

У Росії в 2016 утримували вісім мільйонів "сучасних рабів" - РЄ

Укрінформ
За даними Ради Європи, найбільшу кількість людей, які насильно утримувалися у регіоні або були «сучасними рабами», у 2016 році було зафіксовано в Росії.

Відповідну заяву з нагоди європейського дня протидії насильницькому утриманню людей (рабству) поширила у четвер Рада Європи, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Примусове утримання людей швидко набуває злочинного поширення в Європі. Це набуло форми сучасної работоргівлі, що поширюється у світі. Термін «сучасне рабство» все більше використовується для визначення широкого спектру порушень прав людини, включаючи також сексуальну експлуатацію, примушення до праці, утримання за борги, домашнє насильство, торгівлю людьми, а також експлуатацію дітей та примушення до шлюбу», - заявили у Раді Європи.

Читайте також: У Вінниці увагу до проблеми торгівлі людьми привернуть мовчазною ходою

За наявною статистикою, у 2016 році у світі було зафіксовано 16,3 млн людей, ситуації з якими підпадали під термін «сучасне рабство». Серед них близько 15 млн було на території Європи, зокрема 8 млн «рабів» було зафіксовано в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-