США просять Туреччину надати аудіо та відео у справі Хашоггі – Трамп

США просять Туреччину надати аудіо та відео у справі Хашоггі – Трамп

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп підтвердив, що офіційний Вашингтон звернувся до турецької сторони з проханням надати аудіо- та відеозаписи, на яких нібито зафіксовані останні хвилини життя саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це він сказав у середу під час короткого брифінгу в Білому домі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Так, ми запитували їх (записи – ред.), якщо вони дійсно існують", - відповів Трамп на запитання, чи надсилали США запит турецькій стороні щодо відео- та аудіозаписів, які, за повідомленнями, здійснила розвідка в приміщенні саудівського консультва.

Раніше турецькі ЗМІ повідомили про існування аудіозапису останніх хвилин перебування журналіста Джамаля Хашоггі в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі. Зокрема, стверджувалося, що журналіста катували перед тим як убити, і до цього був начебто причетний безпосередньо генеральний консул Саудівської Аравії в Стамбулі Мохаммад аль-Отаїбі.

Читайте також: Помпео запропонував Ердогану допомогу зі справою саудівського журналіста

Нагадаємо, Хашоггі безслідно зник 2 жовтня після того, як зайшов до будівлі саудівського консульства. Турецьке розслідування заявило, що журналіст був убитий, а його тіло розрізане на частини для того, щоб замести сліди.

Президент США Дональд Трамп особисто розмовляв по телефону з королем Саудівської Аравії Салманом з приводу цього інциденту. Після цього глава Білого дому терміново відправив державного секретаря США Майка Помпео до Ер-Ріяда. Глава Держдепу провів там зустрічі з найвищим керівництвом королівства, після чого здійснив візит до Анкари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-