Саудівського журналіста перед вбивством жорстоко катували — ЗМІ

Саудівського журналіста перед вбивством жорстоко катували — ЗМІ

Укрінформ
Зниклого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі перед вбивством у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі жорстоко катували, зокрема йому ще живим відрізали пальці.

Про це повідомляє турецьке видання Yeni Safak, посилаючись на інформацію з аудіозаписів із консульства.

«Перед стратою та подальшим розчленуванням саудівського журналіста катували та допитували. Так, пальці Хашоггі відрізали, ще коли той був живим», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на аудіозаписах чути голос генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі Мохаммада аль-Отаїбі, який відлетів із Стамбула до Ер-Ріяду у цей вівторок. Голос консула казав, зокрема, такі фрази як «Якщо ти хочеш жити, веди себе тихо» та «Робіть це надворі. Ви можете створити мені неприємності».

Читайте також: Помпео вилітає до Туреччини говорити про справу журналіста Хашоггі

Турецька сторона уже заявляла, що має беззаперечні докази вбивства журналіста саме на території саудівського консульства.

Як повідомлялося, Джамал Хашоггі, саудівський журналіст та коментатор, відомий своїми опозиційними поглядами, який раніше переселився мешкати в США, зник на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня, коли зайшов туди по справі з документами про своє розлучення, але так і не вийшов.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-