Помпео вилітає до Туреччини говорити про справу журналіста Хашоггі

Помпео вилітає до Туреччини говорити про справу журналіста Хашоггі

Укрінформ
Після кількаденного візиту до Саудівської Аравії державний секретар США Майк Помпео в середу вирушає до Туреччини для обговорення процесу розслідування у справі зниклого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це офіційно заявила у вівторок речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Державний секретар США Майкл Помпео 17 жовтня 2018 року відправиться до Анкари, Туреччина", - поінформувала офіційний представник американського відомства.

Як зауважила Науерт, держсекретар США зустрінеться з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

Серед основних питань обговорюватиметься, зокрема, процес розслідування справи зниклого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

При цьому, як зазначила представник Держдепу, держсекретар має намір знову підтвердити готовність США надати допомогу турецькій стороні в розслідуванні.

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі, який був одним із дописувачів у The Washington Post, безслідно зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Турецька влада ініціювала розслідування інциденту, в тому числі на території консульської установи, за дозволом Ер-Ріяда.

Читайте також: Трамп закликав завчасно не звинувачувати Саудівську Аравію у вбивстві журналіста

За попередніми висновками слідства, журналіст був убитий, а тіло розрізане на частини з метою приховати сліди.

Держсекретар США Майк Помпео у понеділок вилетів до Ер-Ріяду для обговорення ситуації з державним керівництвом. Тим часом, президент США Дональд Трамп закликав не робити поспішних висновків і дочекатися офіційних результатів розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-