Трамп закликав завчасно не звинувачувати Саудівську Аравію у вбивстві журналіста

Трамп закликав завчасно не звинувачувати Саудівську Аравію у вбивстві журналіста

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у вівторок розкритикував поспішні засудження на адресу керівництва Саудівської Аравії у таємничому зникненні та вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі та порадив дочекатися результатів розслідування.

Про це він сказав у інтерв'ю інформагентству Associated Press.

"Я думаю, ми повинні передусім з'ясувати, що сталося, - зазначив Трамп.

Він підкреслив, що в нинішній ситуації, як і в недавній справі судді Кавано, знову діє принцип "ви винні, поки не доведете свою невинність".

"Мені це не подобається. Ми щойно пройшли це через у встановлені справедливості з Кавано, і він виявився невинним, наскільки мені відомо", - зауважив Трамп.

Глава Білого дому зробив свою заяву після того, як поговорив по телефону з королем Саудівської Аравії Салманом, а також принцом Мухаммедом бін Салманом. Трамп висловив переконання, що королівська родина нічого не знає про долю саудівського журналіста Хашоггі.

Читайте також: Тіло зниклого саудівського журналіста розчленили - слідчі мають докази

Як повідомляв Укрінформ, Джамаль Хашоггі, який був одним із авторів в американському видання The Washington Post і критикував саудівське керівництво, зник 2 жовтня після того, як зайшов до Консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. За попередньою інформацією турецького слідства, журналіста вбили, а тіло розчленували для того, щоб вивезти його з консульської установи та приховати сліди.

У понеділок до Ер-Ріяда вилетів державний секретар США Майк Помпео, який провів зустрічі з верховним керівництвом держави, в тому числі королем Салманом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-