Тіло зниклого саудівського журналіста розчленували - слідчі мають докази

Тіло зниклого саудівського журналіста розчленували - слідчі мають докази

Укрінформ
Після оприлюднення попередніх висновків турецького слідства про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі розслідування також встановило, що його тіло було розрізано на частини на території консульства, де стався інцидент.

Про це повідомив у вівторок центральному американському телеканалу CNN офіційний представник турецької сторони.

"Тіло зниклого журналіста Джамаля Хашоггі було розрізано на частини після того, як він був убитий два тижні тому в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі",- цитує телеканал слова чиновника.

Такий висновок турецька сторона зробила в результаті розслідування, в тому числі, на території саудівського консульства в Стамбулі. Як заявив у цьому зв'язку президент Туреччини Реджеп Ердоган, турецькі слідчі шукали "токсичні" та "зафарбовані" матеріали.

Очікується, що слідчі проведуть обшук резиденції генконсула Саудівської Аравії в Стамбулі ввечері вівторка. Сам консул вже лишив територію Туреччини, виїхавши додому.

Нагадаємо, за фактом зникнення журналіста Джамаля Хашоггі, турецькі правоохоронці розпочали розслідування, під час якого, за дозволом саудівської сторони, проводяться слідчі дії в тому числі на території консульських установ у Стамбулі. 

Читайте також: Справа зниклого журналіста: Помпео особисто зустрівся з саудівським королем

Джамаль Хашоггі приїхав до консульства вдень 2 жовтня для отримання документів, після чого звідти більше не виходив. Він був колумністом американського видання Washington Post, на сторінках якого неодноразово розміщував критичні публікації на адресу нинішнього керівництва Саудівської Аравії.

Пізніше ЗМІ повідомили, що турецька сторона має аудіовізуальні докази вбивства Хашоггі на території посольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-