Справа зниклого журналіста: Помпео особисто зустрівся з саудівським королем

Справа зниклого журналіста: Помпео особисто зустрівся з саудівським королем

Укрінформ
Глава Держдепу США Майк Помпео провів особисту зустріч з міністром закордонних справ Саудівської Аравії аль-Джубером, а також королем Салманом для обговорення загострень у зв'язку зі зникненням журналіста Джамаля Хашоггі (Хашкаджі).

Про це йдеться в офіційних повідомленнях зовнішньополітичного відомства США у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як зауважили в Держдепі, під час зустрічі з міністром аль-Джубером держсекретар Помпео "підкреслив стурбованість США у зв'язку зі зникненням Джамаля Хашоггі". При цьому сторони "погодили важливість ретельного, прозорого й своєчасного розслідування".

У цей же день глава Держдепартаменту провів переговори в Ер-Ріяді з королем Салманом. "Держсекретар подякував королю за його відданість підтримці повного, транспарентного й своєчасного розслідування щодо зникнення Джамала Хашоггі", - зауважили в американському відомстві.

Крім того, під час зустрічей в Ер-Ріяді Помпео обговорив ряд регіональних та двосторонніх питань, а також партнерство між двома країнами.

Нагадаємо, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі, який був одним із авторів публікацій у The Washington Post, виступав з різкою критикою на адресу влади Саудівської Аравії. Він зник 2 жовтня, після того, як зайшов до консульства королівства у Стамбулі. Турецька влада заявила, що має відео- та аудіозаписи, які доводять, що журналіста вбили в консульстві.

Читайте також: У Туреччині знайшли докази загибелі саудівського журналіста — ЗМІ

У Саудівській Аравії назвали ці обвинувачення брехнею. Втім, за повідомленнями CNN, в Ер-Ріяді почали готуватися до офіційного визнання мертвим журналіста.

Минулого тижня президент США Дональд Трамп погрожував жорстко покарати Саудівську Аравію, якщо буде доведено її причетність до вбивства Хашоггі. Але після цього він наголосив, що не хотів би розривати контракти з постачання Саудівській Аравії озброєнь, щоб не поступитися цим ринком Росії або Китаю. Для врегулювання двосторонніх загострень, що виникли між країнами у зв'язку зі зникненням журналіста, глава Білого дому відправив з позаплановим візитом до Ер-Ріяда державного секретаря США Майка Помпео.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-