Помпео запропонував Ердогану допомогу зі справою саудівського журналіста

Помпео запропонував Ердогану допомогу зі справою саудівського журналіста

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео обговорив із президентом Туреччини Раджепом Ердоганом справу зниклого журналіста Джамаля Хашоггі та знову запропонував допомогу Сполучених Штатів у розслідуванні цієї справи.

Як повідомили в Держдепартаменті США, зустріч відбулася в середу, під час візиту Помпео до турецької столиці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар Майк Помпео зустрівся сьогодні з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом в Анкарі", - поінформували в зовнішньополітичному відомстві США.

Як зауважили в Держдепі, держсекретар "висловив стурбованість Сполучених Штатів через зникнення Джамаля Хашоггі та підтвердив готовність США сприяти Туреччині в розслідуванні".

Сторони також обговорили питання двосторонньої взаємодії, в тому числі ситуацію в Сирії, а також рішення турецької влади повернути пастора Ендрю Брансона до США.

Читайте також: Саудівського журналіста перед вбивством жорстоко катували — ЗМІ

Держдеп анонсував візит Помпео до Анкари у вівторок, однак тоді повідомлялося лише про заплановану зустріч Помпео з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

Державний секретар США Майк Помпео в понеділок вилетів до Саудівської Аравії з метою обговорення справи зниклого журналіста. Там він провів ряд зустрічей, у тому числі з королем Салманом. 

Саудівський журналіст Джамаль Хашоггі працював останнім часом для американського видання The Washington Post. Він був відомий критикою на адресу нинішньої влади Саудівської Аравії, через що переїхав на постійне проживання до Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-