Глава МЗС Греції подав у відставку після скандалу на засіданні уряду - ЗМІ

Глава МЗС Греції подав у відставку після скандалу на засіданні уряду - ЗМІ

Укрінформ
Міністр закордонних справ Греції Нікос Котзіас подав у відставку після того, як на засіданні Кабміну він посперечався з міністром оборони Паносом Камменосом щодо угоди про перейменування Македонії.

Про це повідомляє Ekathimerini з посиланням на джерела. 

"У середу міністр закордонних справ Греції Нікос Котзіас подав у відставку після того, як на засіданні Кабміну він посперечався з міністром оборони Паносом Камменосом щодо угоди про перейменування (Македонії - ред.)", - йдеться у повідомленні.

За словами співрозмовників, Котзіас був невдоволений тим, що прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас не підтримав його в ході суперечки з Камменосом, який є також партнером по коаліції.

Також за інформацією того ж співрозмовника видання, під час засідання грецького Кабміну міністр оборони поклав відповідальність на Котзіаса за неналежне управління секретними фондами МЗС та назвав його людиною американського мільярдера Джорджа Сороса.

За словами помічників глави МЗС, він був "дуже ображений " звинуваченнями на свою адресу.

Читайте також: Македонським депутатам, які підтримують перейменування, погрожують - ЗМІ

Як повідомлялося, 17 червня Греція і Республіка Македонія підписали угоду про перейменування останньої на Республіку Північна Македонія, що дозволило відкрити Скоп'є шлях в НАТО та ЄС. 30 вересня в Македонії відбувся референдум про зміну назви, проте явка населення була занадто низькою - менш ніж 50%.

9 жовтня уряд Македонії прийняв пропозицію про внесення конституційних змін, щоб змінити назву країни на Республіка Північна Македонія.

Фото: www.ekathimerini.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-