Македонським депутатам, які підтримують перейменування, погрожують - ЗМІ

Македонським депутатам, які підтримують перейменування, погрожують - ЗМІ

Укрінформ
МВС Македонії почало розслідування через погрози, які отримують опозиційні депутати, котрі підтримують угоду з Грецією про зміну назви країни.

Про це повідомляє Balkan Insight з посиланням на МВС Македонії.

«Ніхто у Македонії не має права погрожувати іншим громадянам та депутатам. Вони повинні мати змогу здійснювати свій конституційний обов’язок представляти інтереси громадян та приймати рішення самостійно та вільно", - сказав міністр внутрішніх справ Македонії Олівер Спасовський.

Хоча жоден з депутатів опозиційної партії VMRO DPMNE публічно не повідомляв про погрози, джерела в партії стверджують, що на власні очі бачили подібні повідомлення.

Читайте також: Уряд Македонії запустив процедуру перейменування країни

Як зазначається, в цих SMS погрожують не тільки депутатам, а й членам їхніх родин. Погрози в основному спрямовані проти депутатів, яких підозрюють у тому, що вони, можливо, хочуть не підкорятися партійній лінії та підтримувати уряд у парламенті, проголосувавши за підтримку угоди з Грецією про зміну назви країни. Як повідомлялось, уряд Македонії на позачерговому засіданні затвердив пропозиції змін до конституції, тим самим розпочавши процедуру зміни назви країни на Північну Македонію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-