У турка з подвійним громадянством суд відібрав австрійський паспорт

У турка з подвійним громадянством суд відібрав австрійський паспорт

Укрінформ
Вищий адміністративний суд Австрії підтвердив законність рішення земельного адмінсуду Зальцбурга щодо позбавлення громадянства Австрії турка з подвійним громадянством.

Про це повідомляє зальцбурзька регіональна філія "Австрійської телерадіокопанії".

"Вищий адміністративний суд підтвердив втрату австрійського громадянства громадянином з подвійним турецько-австрійським громадянством. Чоловік оскаржував рішення земельного адміністративного суду Зальцбурга", - йдеться у повідомленні. 

Рішення земельного суду Зальцбурга базувалося на переданих від МВС країни списків з нібито турецькими виборчими списками, які використовувалися в турецькому генконсульстві в Зальцбурзі. Загалом в списку фігурували 29 602 особи. 

Позбавлений австрійського громадянства турок відтепер має статус іноземця і повинен подбати про законність свого перебування на території Австрії: існує можливість подати нову заявку на отримання громадянства або ж отримати один з видів на перебування. 

Очікується, що ближчим часом в судах появиться багато інших схожих справ з подвійним громадянством. Лише в самому Відні відповідним відділом магістрату, який займається іноземцями та громадянством, проводить близько 18 тис. перевірок. Негативні висновки щодо можливого незаконного подвійного громадянства вже винесено стосовно 51 особи.

За даними ЗМІ, лише турків з подвійним громадянством в Австрії може налічуватися близько 13 тис. осіб.

Читайте також: В Австрії судять підпільників-радикалів, які закликали Путіна "ввести війська"

Як повідомлялося, закон про громадянство Республіки Австрії не дозволяє мати два чи більше громадянств. Усі, хто набувають австрійське громадянство шляхом натуралізації, як правило, втрачають іноземне громадянство. Як і австрійці втрачають громадянство Австрії при набутті іноземного громадянства. 

Громадянство іншої країни може бути збережено, при наданні австрійського, лише в особливих випадках, якщо від іноземця очікується екстраординарні досягнення в інтересах Республіки Австрії та наявність іноземного громадянства у нього слугує австрійським державним інтересам. 

Фото: immigrant-austria.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-