Норвегія готова продовжувати забезпечувати Німеччину газом та електрикою

Норвегія готова продовжувати забезпечувати Німеччину газом та електрикою

Укрінформ
Норвегія є важливим постачальником газу в ФРН і готова продовжувати співробітництво в енергетичній сфері.

Про це заявила прем'єр-міністр Норвегії Ерна Сольберг перед переговорами з канцлером ФРН Ангелою Меркель у Берліні у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Велика частина природного газу, що споживається Німеччиною, надходить з Норвегії. У нас достатньо запасів природного газу, щоб і далі забезпечувати ним Німеччину, і ми можемо зробити внесок у продовження енергетичної революції в Німеччині», - сказала Сольберг. 

Вона також нагадала, що дві країни продовжують роботи з прокладення кабелю для передачі електрики з норвезьких ГЕС (У 2020 році має з'єднати країни підводна високовольтна лінія електропередачі завдовжки 623 кілометри і потужністю 1400 мегават - ред).

Сольберг наголосила, що Норвегія і Німеччина є близькими союзниками за багатьма міжнародними пунктами порядку денного, у тому числі питань безпеки, вони поділяють схожі погляди на виклики у світі, з цілої низки глобальних та європейських питань. 

Читайте також: Після окупації Криму Норвегія згорнула більшість військових програм з РФ - прем'єр

 Меркель у свою чергу теж відзначила продуктивне співробітництво ФРН і Норвегії у сфері енергетики, а також хорошу взаємодію в рамках НАТО

 Обидві глави урядів мають намір у вівторок увечері взяти участь у Всесвітньому саміті з охорони здоров'я, що триває у Берліні, і виступити на заході Global Health Action Plan Фонду Гейтса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-