У річницю загибелі мальтійської журналістки в Єврокомісії нагадали про свободу слова

У річницю загибелі мальтійської журналістки в Єврокомісії нагадали про свободу слова

Укрінформ
У день, коли на Мальті загинула журналіст-розслідувач Дафна Каруана Галізія офіційні особи Єврокомісії вшанували її пам'ять, а також інших журналістів, які загинули під час виконання професійних обов’язків. 

Про це йдеться у спільній заяві єврокомісарів.

«Сьогодні виповнюється рік з моменту вбивства  Дафни Каруани Галізії. Ми вшановуємо її важку роботу та непримиренність Дафни, Яна Куцяка та багатьох інших журналістів, які пожертвували всім, що мали, - інколи навіть власним життям, - для пошуку правди. Це нагода для Європи призупинитися на хвилину та подумати про те, що є для нас дорогим: про свободу говорити вільно», - йдеться у заяві.

У документі також зазначається, що Європейська Комісія залишається на твердих позиціях щодо захисту свободи слова та вільних медіа. 

«Демократія не може вижити, якщо журналісти не можуть говорити вільно, якщо вони піддаються цензурі, якщо їм не дозволяють готувати критичні матеріали стосовно влади, і особливо якщо вони піддаються утискам, образам, погрозам, а інколи навіть гинуть просто за те, що виконують свою роботу», - зазначається у документі.

Читайте також: Помпео прибув до Саудівської Аравії обговорити зникнення журналіста

Представники Європейської Комісії наголосили, що ті, хто скоїли ці вбивства, мають постати перед правосуддям. 

«Ми хочемо правди. Ми маємо надіслати чіткий сигнал всім журналістам – в Європі їм працювати безпечно. Якщо журналісти замовкають, замовкає й демократія. Цього не станеться в Європі. Не на наших очах», - наголосили представники Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-