Правоохоронці Туреччини обшукали консульство Саудівської Аравії у Стамбулі

Правоохоронці Туреччини обшукали консульство Саудівської Аравії у Стамбулі

Фото, відео
Укрінформ
Турецькі правоохоронці 9 годин оглядали консульство Саудівської Аравії у зв'язку з підозрою у вбивстві опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі.

Огляд тривав 9 годин, повідомляє Haberler.

“Слідчі дії було розпочато о 19.15 вчора та закінчено о 04.25 зранку сьогодні”, - повідомили слідчі.

Разом із групою турецьких слідчих, огляд провела і група саудівських експертів. Вони оглянули приміщення консульства, дах та двір, а також взяли проби грунту в саду консульства. Зразки, вилучені в саду, були завантажені на дві вантажівки, їх накрили блакитною плівкою та у супроводі поліцейського конвою відправили на подальше дослідження.

Правоохоронці Туреччини обшукали консульство Саудівської Аравії у Стамбулі

За даними турецької сторони розслідування, всі зібрані матеріали будуть передані для подальшого вивчення та пошуку можливих слідів, які містять ДНК журналіста Хашоггі.

Читайте також: Берлін чекає пояснень від Саудівської Аравії у справі зниклого журналіста

Нагадаємо, Джамаль Хашоггі приїхав до консульства о 13 годині 2 жовтня для отримання документів, після чого він звідти більше не виходив. Він був колумністом американського видання Washington Post, на сторінках якого неодноразово розміщував критичні публікації на адресу нинішнього керівництва Саудівської Аравії.

Пізніше ЗМІ повідомили, що турецька сторона має аудіовізуальні докази вбивства Хашоггі на території посольства.

У Саудівській Аравії назвали ці обвинувачення безпідставною брехнею. Міністр внутрішніх справ країни принц Абделазіз бін Сауд бін Наїв бін Абдельазіз заявив, що в королівстві так само прагнуть дізнатися "всю правду".

Фото: haberler.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-