Берлін чекає пояснень від Саудівської Аравії у справі зниклого журналіста

Берлін чекає пояснень від Саудівської Аравії у справі зниклого журналіста

Укрінформ
Уряд Німеччини чекає від Ер-Ріяда правдоподібних і заслуговуючих на довіру пояснень у справі про зникнення опозиційного журналіста з Саудівської Аравії Джамаля Хашоггі (Хашкаджі).

Про це заявив у п'ятницю на брифінгу офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо отримати пояснення, яке заслуговує на довіру, має бути проведено ретельне розслідування", - сказав Зайберт.

За його словами, зараз усім потрібні абсолютно чіткі докази від обох сторін, включаючи Туреччину, і повне сприяння Саудівської Аравії у цій справі. "Йдеться про дуже серйозну підозру. І це є достатньою підставою для того, щоб усі могли вимагати чесного розслідування. Це дуже важливо для свободи слова і ЗМІ", - додав представник канцлера.

Міністри закордонних справ Німеччини, Франції і Великої Британії виступили з приводу зникнення Хашоггі із спільною заявою, в якій висловили серйозне занепокоєння тим, що сталося. "Захист свободи слова і вільна преса, а також забезпечення захисту журналістів є центральним пріоритетом для Німеччини, Франції і Великобританії. У цьому сенсі зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, з яким родина не має контакту з 2 жовтня, треба пояснити... відповідальних знайти і покарати", - йдеться в заяві.

Німеччина є одним з найбільших експортерів зброї до Саудівської Аравії.

Читайте також: Трамп відправляє Помпео розібратися зі справою саудівського журналіста

Як відомо, журналіст, який критикував саудівську владу і який останнім часом працював у Washington Post, зник 2 жовтня. Після того, як він зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, його ніхто не бачив.

Турецка влада заявляє, що має у розпорядженні відео- і аудіозаписи, що доводять, що Джамаля Хашоггі вбили в консульстві.

У Саудівській Аравії назвали ці обвинувачення безпідставною брехнею. Міністр внутрішніх справ країни принц Абделазіз бін Сауд бін Наїв бін Абдельазіз заявив, що в королівстві так само прагнуть дізнатися "всю правду".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-