Трамп відправляє Помпео розібратися зі справою саудівського журналіста

Трамп відправляє Помпео розібратися зі справою саудівського журналіста

Укрінформ
З метою врегулювання відносин між Вашингтоном і Ер-Ріядом на тлі розслідування щодо зникнення й можливого вбивства саудівського журналіста президент США Дональд Трамп відправляє до Саудівської Аравії держсекретаря США Майка Помпео.

Про це офіційно повідомив у понеділок Державний департамент США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"На прохання президента Трампа, державний секретар Помпео сьогодні відправляється в Ер-Ріяд, Саудівська Аравія", - зазначили в американському зовнішньополітичному відомстві.

Крім того, зауважується, що глава Білого дому "закликав провести оперативне та відкрите розслідування зникнення журналіста Washington Post Джамаля Хашоггі".

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Хашоггі, який критикував владу королівства і який останнім часом писав матеріали для Washington Post, зник 2 жовтня. Востаннє його бачили того дня, як він зайшов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. Турецька влада заявила, що має відео- та аудіозаписи, які доводять, що Джамаля Хашоггі убили в консульстві.

У Саудівській Аравії назвали ці обвинувачення брехнею. 

Читайте також: Анкара і Ер-Ріяд домовилися разом розслідувати справу зниклого журналіста

Тим часом президент США Дональд Трамп пригрозив жорстко покарати Саудівську Аравію, якщо буде доведено її причетність до вбивства Хашоггі. Але водночас Трамп зауважив, що не хотів би розривати великі контракти з постачання Саудівській Аравії озброєнь, щоб не поступитися цим ринком Росії або Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-