Глава міноборони Нідерландів заявила про кібервійну з Росією

Глава міноборони Нідерландів заявила про кібервійну з Росією

Укрінформ
Глава міністерства оборони Нідерландів Анк Бейлевелд погодилася з точкою зору, що її країна зараз веде кібервійну з Росією.

Про це передає "Інтерфакс".

"Так, це саме той випадок", - сказала вона у неділю в ефірі національного телебачення, відповідаючи на питання, чи можна описати нинішній стан відносин між Нідерландами та Росією як кібервійну.

"Те, що сталося, по-справжньому небезпечно", - сказала Бейлевелд, маючи на увазі звинувачення Нідерландів на адресу Москви в тому, що російські розвідники намагалися здійснити кібератаку на Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) у Гаазі.

За її словами, російська сторона намагається втрутитися в справи Нідерландів.

Читайте також: Отруєння Скрипалів: Лондон наполягатиме на нових санкціях проти РФ

"Нам потрібно позбутися від наївності в цій сфері і вжити заходів", - підкреслила міністр, пояснивши при цьому, що з цієї причини Нідерланди вирішили оприлюднити інцидент з кібератакою на ОЗХЗ.

Бейлевелд додала, що в результаті цієї події міноборони ухвалило рішення збільшити бюджет на ведення кібероперацій.

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня Нідерланди розкрили імена чотирьох російських шпигунів, які в квітні цього року здійснили спробу кібератак у Гаазі. Офіцери Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії полювали на базу даних Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ).

Після прес-конференції в Нідерландах мін'юст США зробив свою заяву, повідомивши про висунення обвинувачень у хакерських атаках семи працівникам ГРУ РФ. Серед них і четверо співробітників ГРУ, яких Нідерланди вислали в квітні: Олексій Моренець, Євген Серебряков, Олег Сотніков і Олексій Мінін. ФБР оголосило їх у розшук.

Коментуючи цю ситуацію, російське МЗС заявило, що вислані росіяни були технічними фахівцями, а їхня поїздка була рутинною. Вилучені у них технічні засоби, як пояснили дипломати, призначалися для тестування інформаційних систем посольства РФ у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-