ЗМІ назвали ім'я ймовірного третього підозрюваного у

ЗМІ назвали ім'я ймовірного третього підозрюваного у "справі Скрипалів"

Укрінформ
Третім росіянином, про причетність якого до отруєння Сергія Скрипаля найближчим часом заявить Велика Британія, буде людина на ім'я Сергій Федотов.

Про це пише "Фонтанка".

За даними видання, Федотов був у Лондоні з 2 по 4 березня 2018 року, як і Олександр Петров з Русланом Бошировим. Він прилетів до країни іншим рейсом, а полетів разом з ними. Федотов також був разом з Бошировим і Петровим у Празі 2014 року - в той самий час, коли вони, за даними чеської преси, стежили за Скрипалем, що приїжджав у Чехію.

Про те, що в справі про отруєння Скрипаля є третій підозрюваний, наприкінці вересня писала газета The Telegraph. За даними видання, він, зокрема, складав план провулка, де жив Скрипаль, і з'ясовував, якими дверима той користувався.

Як відомо, 5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян - Олександра Петрова і Руслана Боширова. Як заявили в Британії, обидва є офіцерами розвідки РФ.

26 вересня експертно-журналістська група Bellingcat і видання The Insider назвали справжнє ім'я одного з підозрюваних "Руслана Боширова" - його звуть Анатолій Чепіга. Він працює в ГРУ, має звання Героя Росії.

Читайте також: Приїзд Скрипаля до Чехії збігся з "таємним вояжем" Мішкіна та Чепіги - ЗМІ

8 жовтня Bellingcat і The Insider назвали справжні ім'я та прізвище і другого підозрюваного в отруєнні Скрипаля "Олександра Петрова" - це військовий лікар ГРУ Олександр Євгенович Мішкін. Жителі села Лойга в Архангельській області РФ заявили, що упізнали в Петрові свого односельчанина Олександра Мішкіна. Згідно з даними Bellingcat, Мишкін 2014 року також отримав звання Героя Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-