Приїзд Скрипаля до Чехії збігся з

Приїзд Скрипаля до Чехії збігся з "таємним вояжем" Мішкіна та Чепіги - ЗМІ

Укрінформ
Двоє співробітників ГРУ РФ, яких Лондон обвинувачує в отруєнні подвійного агента Сергія Скрипаля, у жовтні 2014 таємно побували в Чеській Республіці, де стежили за ним.

Про це повідомляє Radio Praha.

«Двоє росіян, обвинувачених Лондоном в отруєнні колишнього офіцера ГРУ і подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері, за даними «Чеського радіо - радіожурнал», у жовтні 2014 таємно побували в Чеській Республіці. У той самий період  до Чехії мав прилетіти також Скрипаль, який, як випливає з інформації від джерела, близького до співробітників розвідувальних служб, мав зустрітися з чеськими офіцерами, яким він допомагав у розкритті нібито російських шпигунів. На думку згаданого джерела, двоє росіян вже тоді стежили за Скрипалем», - йдеться в повідомленні.

Інформаційна служба безпеки Чехії (BIS) інформацію такого характеру ніколи не коментує, повідомив прес-секретар BIS Ладислав Штіха.

Посольство Російської Федерації в Празі також відмовилося коментувати повідомлення про прибуття агентів ГРУ в Чехію 2014 року.

Як відомо, 5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян - Олександра Петрова і Руслана Боширова. Як заявили в Британії, обидва є офіцерами розвідки РФ.

26 вересня експертно-журналістська група Bellingcat і видання The Insider назвали справжнє ім'я одного з підозрюваних «Руслана Боширова» - його звуть Анатолій Чепіга. Він працює в ГРУ, має звання Героя Росії.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: CIT опублікувала фото водійських прав "Петрова"

8 жовтня Bellingcat і The Insider назвали справжні ім'я та прізвище і другого підозрюваного в отруєнні Скрипаля «Олександра Петрова» - це військовий лікар ГРУ Олександр Євгенович Мішкін. Жителі села Лойга в Архангельській області РФ заявили, що упізнали в Петрові свого односельця Олександра Мішкіна. Згідно з даними Bellingcat, Мішкін 2014 року також отримав звання Героя Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-