Отруєння Скрипаля: CIT опублікувала фото водійських прав

Отруєння Скрипаля: CIT опублікувала фото водійських прав "Петрова"

Укрінформ
Група Conflict Intelligence Team (CIT) стверджує, що встановила ще один факт, який підтверджує зв'язок між підозрюваними в отруєнні Скрипалів полковником Анатолієм Чепігою і Олександром Мішкіним.

Про хід розслідування повідомляється на сайті організації

"Встановити справжнє ім'я "Петрова" нам багато в чому допомогло те, що Анатолій Володимирович Чепіга залишив за собою привабливий номерний знак, і те, що він продав автомобіль безпосередньо "Петрову" (тобто Мішкіну - ред.). Це - ще один слід, залишений "солсберецькими" отруйниками у відкритих джерелах і легко доступних базах даних. Як бачимо, любов до дорогих машин і красивих номерів виявилася для співробітників ГРУ важливішою за конспірацію", - йдеться у висновках розслідування CIT.

У розслідуванні опубліковані також фото попереднього автомобіля Чепіги - чорного BMW з номером Т 705 ТТ 99.

Стверджується, що, продавши автомобіль, він залишив собі цей номер, і тепер з ним їздить Mercedes, проданий Мішкіну в травні 2018 року. У розслідуванні також уперше опублікована копія водійських прав на ім'я Мішкіна.

Після публікації розслідування вдень у вівторок сайт CIT зазнав DDos-атаки.

Читайте також: Кремль відмовляється коментувати розслідування про ГРУшника "Петрова"

Як повідомлялося, 8 жовтня Bellingcat і The Insider назвали справжнє ім'я і прізвище Олександра Петрова, якого звинувачують у причетності до отруєння Сергія і Юлії Скрипалів. Це воєнлікар ГРУ Олександр Євгенович Мішкін. Жителі села Лойга в Архангельській області РФ заявили, що впізнали в Олександрі Петрові свого односельця Олександра Мішкіна.

Раніше, 26 вересня, Bellingcat і The Insider назвали справжнє ім'я другого підозрюваного Руслана Боширова - його звуть Анатолій Чепіга. Як і Мішкін (Петров), він працює в ГРУ, має звання "Герой Росії". Згідно з даними Bellingcat, Мішкін у 2014 році також отримав звання Героя Росії.

Фото: кадр RT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-