Тіммерманс балотуватиметься у президенти Єврокомісії

Тіммерманс балотуватиметься у президенти Єврокомісії

Укрінформ
Перший віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс планує висунути свою кандидатуру на посаду президента від європейських соціалістів.

Про це повідомляє Politico.

"Франс Тіммерманс, перший віце-президент Європейської комісії, готовий запропонувати свою кандидатуру в якості головного кандидата на найвищу посаду Комісії...", - йдеться у повідомленні.

Лідер німецької Соціал-демократичної партії Бундестагу Андреа Налес заявила про свою підтримку Тіммерманса, щоб він був партійним "Spitzenkandidat" (єдиний кандидат) європейських соціалістів на майбутніх виборах до Європарламенту.

"Я переконана, що Франс Тіммерманс об'єднує і зміцнює нашу європейську партійну сім'ю і приведе нас до сильного загального результату на виборах до Європейського парламенту в наступному році", - заявила Налес.

Три представника Європарламенту заявили, що Тіммерманс, який є членом голландської Лейбористської партії (PvdA), отримав достатню підтримку від інших членів пан'європейської партії PES, щоб стати кандидатом.

"Очікується, що він оголосить, що у нього є достатня підтримка, щоб балотуватися в якості кандидата", - сказав один з партійних чиновників.

Читайте також: Уряд Болгарії повинен покарати вбивць журналістки - Єврокомісія

Згідно з правилами, кандидат повинен мати підтримку своєї національної партії і восьми інших членів PES.

Минулого місяця віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович оголосив, що він також стане провідним кандидатом від соціалістів.

Слід зазначити, що згідно з ухваленим в ЄС політичним рішенням, кожна партія має представити на загальноєвропейських виборах до Європарламенту у травні 2019 року так званого головного кандидата.

Йдеться про те, що це має бути лише один – "головний" – представник від політичних партій у Євросоюзі, які братимуть участь у виборах.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-