Проросійське лобі у ПАРЄ сьогодні спробує повернути Росію до Асамблеї

Проросійське лобі у ПАРЄ сьогодні спробує повернути Росію до Асамблеї

Укрінформ
У ПАРЄ у вівторок проголосують питання щодо змін до регламенту, що визначає порядок позбавлення або обмеження повноважень національних делегацій, включно з правом брати участь у голосуваннях.

Зазначене питання стало головним у порядку денному осінньої сесії ПАРЄ, яка проходить 8-12 жовтня у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Йдеться про пропозиції до регламенту ПАРЄ стосовно відкликання або перегляду повноважень та/або прав щодо представництва та участі національних делегацій, а також щодо прав голосу членів, а також процедури голосування національних делегацій.

Пропозиції передбачають ускладнення для Асамблеї процедури накладання санкцій на національну делегацію, що, як пропонується, повинно отримати підтримку двох третин голосів депутатів, на відміну від простої більшості, що діє нині.

Читайте також: Логвинський: Перший день ПАРЄ завдав кількох шалених поразок Росії

Як відомо, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, включаючи деяких представників керівництва організації, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

Як наголошує віце-президент ПАРЄ, голова постійної делегації Верховної Ради України в Асамблеї Володимир Ар’єв, позиція чинного генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда у лобіювання зняття санкцій з Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи може призвести до знищення організації.

Заступник голови постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ Георгій Логвинський відзначає, що деякі національні делегації можуть вдатися до рішучих дій, у випадку, якщо з Росії будуть зняті санкції.

Натомість, чинний президент ПАРЄ Ліліан Морі Паск’є хоче діалогу та компромісу з Росією.

Фото: Ellen Wuibaux/Council of Europe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-