Логвинський: Перший день ПАРЄ завдав кількох шалених поразок Росії

Логвинський: Перший день ПАРЄ завдав кількох шалених поразок Росії

Укрінформ
Перший день осінньої сесії ПАРЄ завдав кількох шалених поразок Російській Федерації.

Про це в ефірі "Свободи слова" на ICTV по скайп-зв'язку повідомив заступник голови постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ Георгій Логвинський, передає кореспондент Укрінформу.

"Перший день ПАРЄ завдав кількох шалених поразок Російській Федерації. Перше – це план застосувати всю схему у дуже закритому режимі, аби виключно комітет приймав рішення про зміну регламенту. Це їм не вдалося. Друге – вони надали юридичний висновок, в якому передбачається, що санкції взагалі не можна застосовувати і треба погоджувати з комітетом міністрів Ради Європи. Цей висновок також був розкритикований ПАРЄ", – сказав він.

Також Логвинський додав, що у понеділок політична група Європейської народної партії (ЄНП) обрала президента. Ним став польський депутат, який відкрито і прямо називає Росію агресором.

Крім того, посада віце-президента ЄНП дісталася йому: "І це ще раз будуть наслідки для Російської Федерації про те, що ми щодня будемо порушувати питання Криму, Донбасу", - наголосив він.

Читайте також: У Страсбурзі розпочинається осіння сесія ПАРЄ

Як повідомляв Укрінформ, 8-12 жовтня у Страсбурзі триває осіння сесія ПАРЄ.

У вівторок, 9 жовтня, депутати проведуть дебати та голосування щодо пропозицій стосовно відкликання або перегляду повноважень та/або прав щодо представництва та участі національних делегацій, а також щодо прав голосу членів та процедури голосування національних делегацій.

Як відомо, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, включаючи деяких представників керівництва організацій, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

У середу, 10 жовтня, Асамблея також проведе термінові дебати щодо Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-