У Латвії під час виборів хакери атакували соцмережу фото і цитатами Путіна

У Латвії під час виборів хакери атакували соцмережу фото і цитатами Путіна

Укрінформ
Латвійська соціальна мережа draugiem.lv в суботу, 6 жовтня, коли в країні проходять вибори в Сейм, була зламана хакерами, які розмістили там фото і цитати російського президента Володимира Путіна і гімн РФ.

Про це повідомляє DELFI.

"Сьогодні в другій половині дня було зламано соціальну мережу draugiem.lv, на якій було розміщено російську пропаганду. При спробі зайти в мережу звучить російський гімн, з'являються російський прапор і фотографії з президентом РФ В. Путіним і російською армією", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на фото розміщено напис "Товариші латиші, це стосується вас. Кордон Росії ніде не закінчується. “Русский мир” може і повинен об'єднати всіх, кому дороге російське слово і російська культура, де б вони не жили, в Росії або за її межами. частіше вживайте це словосполучення - "Русский мир".

Представник Draugiem Group Яніс Палкавніекс підтвердив агентству LЕТА, що на сайт Draugiem.lv було здійснено кібератаку. Робота сайту була припинена на кілька годин.

Читайте також: До Сейму Латвії може пройти партія, яку критикують за “зв'язки з Росією”

Прес-секретар установи щодо запобігання інцидентів з безпекою в сфері інформаційних технологій Cert.lv Ліга Бесере повідомила, що Cert.lv активно працює над з'ясуванням причин і джерел зламу.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Латвії проходять вибори депутатів до Сейму 13-го скликання. Кандидатські списки на вибори подали 16 партій і партійних об'єднань. За даними ЦВК Латвії, в цілому на один депутатський мандат претендують 15 кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-