Суд ООН зобов'язав Штати зняти деякі санкції з Ірану

Суд ООН зобов'язав Штати зняти деякі санкції з Ірану

Укрінформ
Найвища судова інстанція ООН зобов'язала США скасувати частину накладених на Іран санкцій, насамперед щодо гуманітарних товарів.

Про це повідомляє Associated Press.

"Вищий суд ООН в середу зобов'язав Сполучені Штати скасувати санкції проти Ірану, що стосуються імпорту гуманітарних товарів, продуктів та послуг, пов'язаних з безпекою цивільної авіації", - йдеться у повідомленні.

Рішення Міжнародного суду є юридично обов'язковим, але залишається питання, чи виконуватиме його адміністрація президента Трампа.

Трамп відновив жорсткі санкції США у травні після виходу з ядерної угоди з Тегераном та іншими державами. Іран оскаржив санкції позовом, поданим в липні до Міжнародного суду.

Читайте також: Сирія просить зняти санкції із себе, КНДР, Куби та Білорусі

У своєму попередньому рішенні суд встановив, що Вашингтон повинен "скасувати, на свій розсуд, будь-які перепони", що виникають внаслідок повторного застосування санкцій щодо експорту до Ірану ліків та медичного устаткування, продуктів харчування та сільськогосподарських товарів, а також запасних частин та обладнання, необхідного для забезпечення безпеки цивільної авіації.

Як повідомлялося, офіційний Тегеран звернувся до Міжнародного суду з позовом щодо скасування санкцій США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-