Сирія просить зняти санкції із себе, КНДР, Куби та Білорусі

Сирія просить зняти санкції із себе, КНДР, Куби та Білорусі

Укрінформ
Сирія закликає міжнародну спільноту скасувати санкції, введені не лише проти неї, а й Північної Кореї, Куби та Білорусі.

Про це заявив міністр закордонних справ арабської республіки Валід аль-Муаллем під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми знову закликаємо до скасування односторонніх економічних заходів проти сирійського народу та всіх інших незалежних народів світу, особливо у КНДР, Кубі та Білорусі”, - сказав аль-Муаллем.

Він також висловив солідарність із Венесуелою “з огляду на намагання США втрутитися у внутрішні справи країни”.

Аль-Муаллем також розкритикував вихід США із “ядерної угоди” з Іраном. “Сирія рішуче засуджує рішення Адміністрації США вийти із іранської ядерної угоди, що знову доводить неповагу США до міжнародних угод та конвенцій. Ми висловлюємо солідарність із керівництвом та народом Ісламської республіки Іран і віримо, що вони зможуть подолати наслідки цього безвідповідального рішення”, - наголосив глава МЗС Сирії.

Читайте також: Сирія заявляє, що повернення кожного біженця є пріоритетом

Як відомо, Спільний всеосяжний план дій (JCPOA), або Іранська ядерна угода, був підписаний у 2015 році між США, Британією, Францією, Китаєм, Росією, Німеччиною та Іраном. Він передбачав скасування санкцій проти Тегерана в обмін на відмову іранської сторони від програм створення ядерної зброї. Хоча країни ЄС, Китай та Росія продовжують дотримуватися угоди, США вирішили вийти із неї, поновивши санкції проти Тегерана.

Фото: wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-