Сьогодні в Японії оголосять новий уряд

Сьогодні в Японії оголосять новий уряд

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе має намір у вівторок оголосити про перестановки в уряді.

Про це повідомляє NHK.

"Останнім часом ряд скандалів завдав удару по лідерству Сіндзо Абе, який щойно вніс зміни до складу керівництва своєї партії і має намір оголосити склад нового кабінету в другій половині дня у вівторок", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, у новий уряд увійдуть дванадцять вперше призначених міністрів - найбільше число після повернення Абе до влади у 2012 році.

Серед них - новий міністр юстиції Такасі Ямасіта, який є членом внутрішньопартійної фракції, очолюваної Сігеру Ісіба, єдиним суперником Абе на виборах лідера партії минулого місяця.

Читайте також: Прем'єр Японії готовий зустрітися із Кім Чен Ином

Новим міністром оборони стане Такесі Івая, який раніше займав пост заступника міністра закордонних справ більш як десять років тому.

Член Верхньої палати парламенту Сацукі Катаяма буде призначена на посаду міністра у справах пожвавлення регіонів. Вона стане єдиною жінкою в складі нового кабінету.

Водночас Абе залишив на постах глав шести ключових міністерств, в тому числі міністра фінансів, міністра економіки, торгівлі і промисловості і міністра закордонних справ, а також міністра щодо пожвавлення економіки, генерального секретаря кабінету і міністра національних земель, інфраструктури, транспорту та туризму - єдиного в уряді члена партії Комей, молодшого партнера ЛДП по коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-