Прем'єр Японії готовий зустрітися із Кім Чен Ином

Прем'єр Японії готовий зустрітися із Кім Чен Ином

Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе готовий зустрітися із лідером КНДР Кім Чен Ином, якщо це сприятиме вирішенню кризи у регіоні.

Про це під час свого виступу з трибуни ООН заявив сам Сіндзо Абе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я готовий розірвати коло взаємної недовіри із Північною Кореєю, почати заново та зустрітися віч-на-віч із Кім Чен Ином. Наразі ще немає точних домовленостей стосовно японсько-північно-корейської зустрічі, але, якщо ми проведемо її, я переконаний, вона муситиме посприяти вирішенню проблеми", - сказав Абе.

Читайте також: Прем'єр Японії заявив про конструктивні торгові переговори з Трампом

Він додав, що Японія також готова надати суттєву підтримку економіці КНДР, якщо керівництво держави змінить свою ворожу політику.

“Політика Японії щодо пошуку шляхів вирішення прикрих суперечок минулого та нормалізації відносин із Північною Кореєю залишиться незмінною - щойно будуть вирішені проблеми, ядерні та ракетні питання, ми будемо рішучими у допомозі в розкритті потенціалу КНДР”, - зазначив прем'єр-міністр Японії.

Читайте також: Помпео може цьогоріч відвідати КНДР

На його переконання, Північна Корея нині стоїть на роздорожжі, “на якому або скористається або знехтує запропонованою історичною можливістю”.

Північна Корея має як великі запаси природних ресурсів, так і робочу силу, чию продуктивність можна суттєво підвищити”, - наголосив Абе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-