У НАТО заявляють про зміцнення оборони за принципом “360 градусів”

У НАТО заявляють про зміцнення оборони за принципом “360 градусів”

Укрінформ
НАТО робить усе можливе, аби зміцнити здатність Альянсу до відлякування потенційного агресора.

Про це під час відкриття засідання Військового комітету НАТО у Варшаві заявив голова цього органу Стюарт Піч, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Альянс відповідає на виклики безпеці, зміцнюючи нашу здатність до відлякування й оборони, розповсюджуючи стабільність у відповідності до принципу 360 градусів”,- зазначив Піч.

Він наголосив на значенні місії Resolute Support в Афганістані та дорадчої місії НАТО в Іраку, де Альянс підтримує місцеву владу у протидії тероризму, а також ініціативи готовності 4x30. У відповідності до цієї ініціативи, в 2020 році НАТО має мати у своєму розпорядженні 30 механізованих батальйонів, 30 авіаескадрилій і 30 бойових кораблів, які мають бути готовими до дій упродовж не більше ніж 30-ти днів.

Читайте також: Радник Міноборони від США попереджає Захід про "гнучкість" військ РФ

Як інформувалося, під час триденного засідання Військового комітету НАТО делегати країн Північноатлантичного альянсу обговорять питання проведення навчань, готовності військ, модернізації та співпраці з міжнародними організаціями.

Під час зустрічі у Варшаві буде обрано наступного генерального директора Міжнародного військового штабу НАТО, який обійме цю посаду в 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-