Радник Міноборони від США попереджає Захід про

Радник Міноборони від США попереджає Захід про "гнучкість" військ РФ

Укрінформ
Стратегічний радник Міноборони України від США генерал у відставці Джон Абізейд попереджає, що розв'язана РФ гібридна війна становить небезпеку не лише для України, Грузії чи Сирії, а й для інших країн світу.

Про це він сказав під час виступу в Нью-Йорку 22-23 вересня на заході, присвяченому пам'яті про спробу України в 1918 році отримати незалежність, повідомляє Kyivpost

"Вони (російські військові - ред.) показали з моменту їх вторгнення в Україну велику гнучкість, яку Захід має усвідомити. Ми повинні розуміти, що гібридна війна - це не просто небезпека для народу Грузії, народу Сирії і народу України, вона може завдати удару по периферії НАТО в Естонії, Латвії, Литві та інших місцях", - заявив Абізейд.

Читайте також: Порошенко подякував генералу США за роботу для України

Він наголосив, що такий спосіб ведення війни не виставляє основні сили, проте використовує всі знаряддя війни за допомогою ставлеників, підкріплюючи їх протиповітряною обороною, кібервійною, а також пропагандою.

Як відомо, з вересня 2016 року Джон Абізейд очолює групу іноземних радників для посилення оборонних можливостей України і реформування сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО.

Фото Миколи Лазаренка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-